zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

Trial voor NET
HEPAR PLUS studie
In een samenwerkingsverband tussen de afdelingen Nucleaire Geneeskunde van het UMC Utrecht en het Erasmus MC is gestart met een nieuwe trial, genaamd HEPAR PLUS. HEPAR PLUS staat voor: 
Holmium-166 Emboliserende Partikels voor intra-arteriële Radiotherapie Plus Lutetium-177-dotataat therapie in NET Salvage setting.

Dit onderzoek richt zich op het combineren van 2 reguliere behandelingen bij NET patiënten, die in de praktijk nu nog los van elkaar worden toegepast. Omdat het effect van de combinatie van beide therapieën onbekend is, wordt dit onderzoek uitgevoerd. Het gaat om een zogenaamd fase 2 onderzoek, waarbij wordt gekeken naar de effectiviteit en de bijwerkingen van de combinatie van deze behandelingen in 30 - 48 NET patiënten. Hieronder zal kort een uitleg worden gegeven over de HEPAR PLUS studie. 

HEPAR PLUS trial voor somatostatine-positieve NET met lever uitzaaiingen
Uit eerder onderzoek is bekend dat NET patiënten met lever uitzaaiingen een kortere overleving hebben dan NET patiënten zonder lever uitzaaiingen. PRRT is een bekende effectieve behandeling voor NET patiënten met somatostatine-receptor positieve uitzaaiingen. Meer informatie over PRRT is te vinden in de film ‘Behandeling bij NET ’
Radio-embolisatie is een bekende effectieve behandeling voor NET/NEC patiënten met lever uitzaaiingen. Meer informatie over radio-embolisatie is te vinden op www.radioembolisatie.nl 
De gedachte is dat de combinatie van deze behandelingen leidt tot een betere behandeling van lever uitzaaiingen.  

Voor wie is deze trial
Dit onderzoek richt zich op NET patiënten met somatostatine-receptor positieve tumoren en meerdere lever uitzaaiingen, die in aanmerking komen voor behandeling met PRRT.
NET patiënten met meerdere lever uitzaaiingen die op dit moment worden behandeld met PRRT, of net klaar zijn met de 4e PRRT behandeling, kunnen ook in aanmerking komen voor dit onderzoek. 
In dit onderzoek willen wij NET patiënten aanvullend behandelen met radio-embolisatie, die ná 4 PRRT behandelingen nog 3 of meer lever uitzaaiingen hebben. De aanvullende radio-embolisatie behandeling zal binnen 3 maanden na de 4e en laatste PRRT behandeling plaatsvinden in het UMC Utrecht.

Meer informatie HEPAR PLUS trial
Mocht je vragen hebben of meer informatie over de HEPAR PLUS studie willen hebben, neem dan gerust contact op met Marnix van Herwaarden in het UMC Utrecht:
e-mail: radiologie@umcutrecht.nl

 

De NET-groep is vooraf betrokken bij doel en opzet van dit onderzoek

Geplaatst november 2015

Andere Trials

 

 

 

facebook YouTube Twitter