zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

Concept Vragenlijst Beoordeling Kwaliteit van Zorg voor NET & NEC
We vragen je hulp om deze vragenlijst te beoordelen en te verbeteren

Dank aan alle patiënten die hebben meegedaan aan de beoordeling van deze vragenlijst. Het onderzoek is gesloten en wordt verwerkt. De deelname uit Nederland was enorm groot, binnen 14 dagen hadden 75 patiënten de vragenlijst beoordeeld. En dat was best een klus, want het was een lange vragenlijst. Heel hartelijk dank voor jullie bijdrage om de zorg te verbeteren.

 

Beste patiënt met NET of NEC,
Door ENETS, de internationale Europese beroepsvereniging van (verpleegkundig) specialisten en  patiëntenorganisaties, is er een CONCEPT-vragenlijst opgesteld waar ook de NET-groep aan meewerkt.
Doel van de vragenlijst is de beoordeling wat mensen met NET & NEC als goede zorg ervaren. Het gaat hierbij om de beoordeling van specifieke kenniscentra voor NET & NEC. Deze kenniscentra worden elke vijf jaar beoordeeld door een internationale ENETS-commissie op de kwaliteit van zorg.
De kwaliteit wordt o.a. gemeten met feiten (welke zorg wordt er geboden) en cijfers (hoeveel mensen worden er behandeld) specifiek voor mensen met een NET of NEC.
Die vijfjaarlijkse controle op de kwaliteit van zorg door ENETS wordt een ‘audit’ genoemd.

Wat al jaren aan die audits ontbrak, was een goede manier om patiënten te laten beoordelen wat zij van de (ziekenhuis)zorg voor NET & NEC vinden.
Als NET-groep bestuur vinden wij het van groot belang dat patiënten zelf de kwaliteit van de zorg kunnen beoordelen. Daar is dus deze vragenlijst voor bedoeld, die we nu testen.

Naar aanleiding van jullie antwoorden en commentaar zal de vragenlijst worden aangepast en in de nabije toekomst door kenniscentra beschikbaar worden gesteld. Zo kunnen patiënten zelf meer invloed krijgen op de kwaliteit van de aangeboden zorg. Deze vragenlijst is nog een concept, en naar aanleiding van het commentaar -in landen waar de lijst getest wordt- volgen er aanpassingen.
We hopen dat je mee wil doen en deze vragenlijst wil invullen. Volg de link:
www.myonlinesurvey.co.uk/ENETSV02/NL

Alvast veel dank voor je medewerking aan het testen van deze vragenlijst.
Daarnaast wensen we je nu extra veel sterkte in deze moeilijke tijd rond de coronacrisis.

Hartelijke groet

het NET-groep bestuur

 


facebook YouTube Twitter