zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

ENETS-audit januari 2020
Een groot blijk van vertrouwen, dank Antoni van Leeuwenhoek & UMC Utrecht

Elke 5 jaar moeten alle ENETS centra of Excellence -de ENETS kenniscentra- een audit doen om te kijken of ze dit keurmerk wel verdienen. Het Antoni van Leeuwenhoek en UMC Utrecht zijn samen één groot kenniscentrum voor NET & NEC. Ook zij moeten elke 5 jaar bewijzen op basis van feiten en cijfers dat zij het internationale keurmerk verdienen.
Het is bijzonder en heel erg goed dat zij bij deze beoordeling actief de NET-groep betrekken. Dat heeft tot op heden geen enkel kenniscentrum in Nederland aangedurfd want de ziekenhuizen zijn allemaal bang om inzage in hun cijfers te geven vanwege onderlinge concurrentie.
Carmen Kleinegris was namens de NET-groep aanwezig, Els Montijn moest afzeggen vanwege ziekte.

De bijeenkomst duurde een ochtend en er waren ruim 30 (verpleegkundig) specialisten en twee buitenlandse auditors aanwezig om naar alle presentaties en cijfers te luisteren over de activiteiten van AvL & UMCU. Het was erg interessant om de artsen en andere betrokkenen te horen over hoe zij de zorg voor patiënten met NET en NEC invulling geven in de dagelijkse praktijk. En waar zij kansen voor de toekomst zien. Ook de NET-groep mocht een presentatie geven met wat wij de belangrijkste punten en activiteiten vinden in de  beoordeling van een kenniscentrum.

Het kenniscentrum Antoni van Leeuwenhoek & UMC Utrecht verdient een grote pluim voor hun fantastische (medische) zorg en ook voor de openheid/transparantie en voor het vertrouwen dat zij de NET-groep gaven door ons voor de tweede keer uit te nodigen voor een audit-bijeenkomst. Én om ons ruim 10 minuten de ruimte te geven om over de prioriteiten van patiënten te spreken met betrekking tot de zorg.
De twee mensen uit de commissie van ENETS die voor deze beoordeling aanwezig waren, stelden kritische vragen en waren belangstellend naar en lovend over de informatie en de activiteiten van de NET-groep.

Voor de NET-groep zijn dit belangrijke hoogtepunten in het werk, omdat wij niet alleen naar de artsen konden luisteren maar de artsen ook naar ons luisterden en de prioriteiten in de zorg van onze kant konden horen. Daarnaast praat iedereen in de (medische) zorg in Nederland steeds over transparantie en patiënten-participatie, maar dit is dus de enige echte patiënten participatie! Niet praten OVER maar praten MET.

Zie verder de NET-groep PowerPoint presentatie in bijgaand filmpje

 


facebook YouTube Twitter