.
Logo NET groep

Promotie Linde van Veenendaal

Donderdag 17 september is Linde van Veenendaal gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht. Dat was voor haar, haar familie en vrienden natuurlijk een belangrijke gebeurtenis maar ook voor de NET-groep. Bijna vier jaar geleden werd Carmen Kleinegris van de NET-groep gevraagd door Linde om plaats te nemen in de begeleidingscommissie voor haar onderzoek en promotie. In de begeleidingscommissie zaten o.a. prof. Gerlof Valk, prof. Menno Vriens, dr. Margot Tesselaar en dr. Tiny Korse.

Tijdens haar promotieperiode werkte Linde veel en hard en er zijn ook mooie resultaten geboekt. Zo is er binnen het kenniscentrum Antoni van Leeuwenhoek met UMC Utrecht een nieuwe grote databank opgezet met informatie over de patiënten met NET & NEC kanker, wat heel belangrijk is voor verder wetenschappelijk onderzoek en om de kwaliteit van de zorg te blijven bewaken. Daarnaast is er ook een aparte databank opgezet met gegevens van mensen met Merkel Cel Carcinomen in de vier kenniscentra voor MCC en de gevolgde behandelingen. En daarnaast heet ze diverse onderzoeken beschreven zoals hieronder te lezen valt in het proefschrift.

In die bijna vier jaar waren er regelmatig bijeenkomsten met de begeleidingscommissie in Amsterdam en Utrecht waarbij de voortgang van het wetenschappelijk onderzoek van Linde werd besproken en bijgestuurd. Het waren altijd leerzame en vruchtbare gesprekken waarbij de het belang van het onderzoek voor de patiënten ook altijd aan de orde werd gesteld door alle aanwezigen.
Dank Dr. Linde van Veenendaal dat de NET-groep deel uit mocht maken van deze begeleidingscommissie en voor het mooie dankwoord in het proefschrift.
We wensen je veel succes de komende jaren met de opleiding chirurgie.


Zie hier de Pdf van het proefschrift van Linde van Veenendaal

facebook YouTube Twitter

september 2020