zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

 

 

Lopende trials voor NET & NEC
Algemene informatie over trials
Een trial is een wetenschappelijk onderzoek naar bijvoorbeeld nieuwe behandelingen. Een ander woord voor ‘trial’ is wetenschappelijk onderzoek of studie. Hoe wetenschappelijk onderzoek verloopt naar nieuwe behandelingen kun je HIER lezen. Dit is algemene informatie en geldt in principe voor alle medisch wetenschappelijke trials.

 

 

 

Trial voor mensen met NET en uitzaaiingen in de lever
“LUTIA studie: Intra-arteriële PRRT voor de behandeling van levermetastasen bij NET”
De LUTIA studie is een fase 2/3 onderzoek naar de toegevoegde waarde van het toedienen van lutetium-177-dotataat in de leverslagader, in plaats van in een ader in de arm. Het onderzoek zal worden uitgevoerd in het UMC Utrecht, het Erasmus MC en het Antoni van Leeuwenhoek.
LUTIA staat voor Lutetium Intra-Arterieel.
Lees HIER meer

 

 

Trial voor mensen met dunne-darm NET
“psychische en cognitieve klachten bij patiënten met dunne-darm NET”
Veel patiënten met een neuro-endocriene tumor (NET) hebben problemen met de informatieverwerking, zoals; slechtere concentratie, geheugenproblemen, of moeite om de aandacht erbij te houden. Dit soort klachten wordt ook wel cognitieve problemen genoemd. Daarnaast ervaren sommige patiënten psychische klachten zoals somberheid, angst en wisselende stemmingen. In het AVL wordt hier onderzoek naar gedaan.
Lees HIER meer

 

 

De NET-groep is vooraf betrokken bij doel en opzet van dit onderzoek

 

 

 

facebook YouTube Twitter