zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

Wat te doen in tijden van het corona-virus (Covid19)

Het is voor iedereen een spannende tijd vol onzekerheid, helemaal als je al ziek bent door NET of NEC kanker, waardoor het leven van jou en je naasten al onzeker is. Zo’n extra portie onzekerheid door het coronavirus en alle maatregelen die nodig zijn, maken het leven dan nog ingewikkelder.
Daarnaast zijn er mensen die misbruik maken van zo’n onzekere periode en mensen fout voorlichten en zelfs financieel uitbuiten. Als je geen medisch professional bent, is het moeilijk om het juiste nieuws te onderscheiden van alle nep-berichten die rond gaan op social media. Daarom hebben we een dringend advies: luister alleen naar je eigen (verpleegkundig) specialist en/of huisarts en houdt hun medisch advies aan. Volg daarnaast de adviezen op van de overheid, zoals het RIVM & de GGD.

Het nieuws dat je met vitaminen het coronavirus zou kunnen bestrijden is niet bewezen. Geloof geen mooie beloften en verhalen dat je een virusvrije betaalpas kunt kopen. Dit is allemaal nepnieuws en malware van mensen die je computer willen hacken, zie het artikel van de Volkskrant onderaan deze pagina.

Probeer je hoofd koel te houden en ga, als het kan en mag, af en toe even naar buiten of op je balkon voor een frisse neus. Zie verder ons advies over wat je zelf kan doen om besmetting met het coronavirus te voorkomen en de andere informatie in de links hieronder.

Het zorgpersoneel in ziekenhuizen, huisartsenposten en thuiszorg doet de uiterste best om het voor alle mensen zo goed en zorgvuldig mogelijk te regelen. Help hen door alleen het juiste nieuws aan te houden. We hebben in Nederland gelukkig een erg goed zorgsysteem met veel betrokken professionals. Heb daarom vertrouwen in wat de overheid (RIVM en GGD) en de kenniscentra voor NET & NEC en de huisarts je adviseren ten aanzien van jouw persoonlijke situatie.
We wensen je veel sterkte in deze onzekere tijd, bestuur NET-groep

Uitleg over het coronavirus in 13 verschillende talen
Je hoeft weinig te lezen, want er zitten mooie plaatjes bij
De informatie is vanuit het Nederlands vertaald in het Arabisch | Chinees (traditioneel) | Chinees (vereenvoudigd) | Engels | Farsi | Frans | Papiaments | Pools | Somalisch | Spaans | Tigrinya | Turks
https://www.pharos.nl/coronavirus/

Links met meer informatie
Endocrinology in the time of COVID-19: Clinical management of neuroendocrine neoplasms (NENs)
Door Ruth T Casey, Gerlof D Valk, Camilla Schalin-Jäntti, Ashley B Grossman and Rajesh V Thakker
Lees het artikel HIER

Video-boodschap coronavirus (covid19), i.s.m. Wouter Dercksen oncoloog
Podcast met Etje Verhagen-Krikke, psycholoog
Hulp om overeind te blijven tijdens de corona-crisis
Lees onze informatie over het coronavirus en kanker en alle links in de Pdf
Kijk naar de Informatie van Thuisarts, o.a. de film
Afscheidsrituelen in tijden van Corona
Artikelen en video’s uit de media kun je vinden in het Nieuwsarchief

Pas op voor nepnieuws en malware (zoals phishing)
Zie dit artikel in de Volkskrant

 


facebook YouTube Twitter