zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

 

Het is een bijzonder jubileum: 10 jaar de Stichting NET-groep


Jullie hebben zoveel bereikt, zoveel informatie gegeven. Jullie hebben zoveel patiënten houvast geboden in een tijd waar dit juist zo moeilijk is. Zoveel filmpjes gemaakt. Het organiseren van de jaarlijkse patiënten dag, waarbij je het gevoel hebt toch een beetje bij een grote familie te horen.  En dat is een prestatie waar jullie heel trots op mogen zijn.

Maar het is ook een triest jubileum. Want jullie zijn nog steeds nodig. Waar we in kranten en op televisie soms spectaculaire verhalen horen over nieuwe behandelingen voor sommige tumorsoorten, gaat de vooruitgang bij NET en NEC maar heel langzaam. Met heel veel geduld, passie en doorzettingsvermogen worden er kleine stapjes gezet. Wat zouden we graag willen dat die stappen groter zijn, en dat we zien dat we echt opschieten.

Want het zal je maar gebeuren. Dat je ergens in een spreekkamertje in een ziekenhuis naar een computerscherm zit te staren, naar een scan met allemaal vlekken erop. Dat ben jij dan, en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Soms met best goede vooruitzichten, soms zo slecht dat we in een eerste consult al praten over afscheid en zaken die geregeld moeten worden.

Wat heb ik een bewondering voor al die patiënten die elke keer maar weer alles ondergaan. Scans, bloedprikken, meewerken aan wetenschappelijk onderzoek, met angst en beven wachten op een uitslag die weer alles bepalend is. Hoe doe je dat? Hoe slaap je de nacht ervoor? Hoe stap je in de auto en rij je toch weer naar dat ziekenhuis, waar je eigenlijk helemaal niet wilt zijn? …

Mijn vurige hoop is op behandelingen met echte verbeteringen in de nabije toekomst. Nieuwe filmpjes van de Stichting NET-groep😊 over de nieuwste ontwikkelingen.

De tekst van Hazes in het nummer “geef mij jouw angst” doet mij altijd stilstaan:

geef mij nu je angst
ik geef je er hoop voor terug
geef mij nu de nacht
ik geef je de morgen terug
zolang ik je niet verlies vind ik heus wel de weg met jou.

Dan denk ik aan jullie, alle stoere patiënten die moeten dealen met iets waar ze niet voor gekozen hebben.
Soms met een traantje…

Annemiek Walenkamp, Internist Oncoloog UMC Groningen

 

Om dit nummer ‘Geef mij nu je angst’ van André Hazes te beluisteren word je omgeleid naar YouTube https://www.youtube.com/watch?v=-zjSqivlpYk

 

 


 

Terug naar de andere verhalen

 


facebook YouTube Twitter