zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

 

Met Marijke Verhaak, oprichter NET-groep, in gesprek

Zaterdag 24 oktober jl. blikten Marijke Verhaak samen met Carmen kort terug op een historie van 11 jaar aandacht voor NET en NEC en het ‘familiegevoel’ binnen het bestuur en de club vrijwilligers.

Luister hier naar het gesprek met Marijke

Alles begon met Jan Zuidema, de partner van Marijke die in 2005 overleed aan een NET in de darm. Het verhaal dat Marijke in 2010 schreef over de ziekte van haar echtgenoot, en de worsteling die volgde voor een juiste diagnose NETkanker, kun je HIER lezen

Jan en Marijke hadden samen een grote wens, en dat was meer bekendheid voor NET-kanker. Vergeleken met 11 jaar geleden -toen we elkaar als bestuursleden leerden kennen- is dat zeker gelukt, hoewel het nog lang niet genoeg is. Maar we komen van ver, want in 2010 stond er nog geen letter in het Nederlands op het internet over NET of NEC. Alles wat er nu is aan geschreven informatie, films, folders en podcasts, hebben we te danken aan Marijke, die vier jaar lang veel geld investeerde in de NET-groep om een basis te leggen waaruit steeds werd en wordt verder gebouwd.

Marijke is inmiddels zelf ziek en woont niet meer in haar geliefde Amsterdam in het huis wat ze met Jan zo liefdevol heeft opgeknapt. Schrijven lukt niet meer en het formuleren van gedachten vergt soms inspanning. Maar Marijke zou Marijke niet zijn als ze niet haar gevecht voor de NET-groep en meer aandacht voor NET & NEC zou willen verwoorden. Dus hebben we gekozen voor dit gesprek.
Vanwege de corona-crisis konden we namelijk niet met z’n allen bij Marijke in Baarn vergaderen zoals we graag hadden gewenst.

Het bestuur van de NET-groep is Marijke dankbaar voor al het werk dat zij heeft verzet voor de NET-groep, haar streven naar rechtvaardigheid en de grote som geld die zij heeft geïnvesteerd waardoor er een patiëntenorganisatie kon opbloeien. We zijn ook dankbaar voor de enorme lol en voor de momenten dat we -soms in wanhoop- bij Marijke konden aankloppen. De deur stond altijd open en de chocolaatjes lagen klaar.
Dank je wel lieve Marijke, jij bent onze kanjer. Het is groots wat we onder jouw leiding hebben kunnen doen voor mensen met NET & NEC kanker en hun naasten.

 


 

Terug naar de andere verhalen

 


facebook YouTube Twitter