zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

 

De foto is symbolisch, de Leeuw (mijn achternaam) zal de zebra (NET tumor) proberen te verslaan 

Jarenlang had ik al klachten aan mijn buik. Achteraf gezien speelde dit al van rond mijn 15e levensjaar, misschien zelfs al eerder. Ik beschouwde de klachten als normaal, omdat de artsen na jaren van onderzoeken toch niks konden vinden. Mijn vader grapte al dat ik een strippenkaart bij de huisarts moest aanvragen, ik kwam er wel heel erg vaak.

In 2013 overleed mijn vader na een ziekbed aan kleincellig longcarcinoom wat achteraf een NET tumor bleek te zijn, mijn moeder kreeg in 2014 de diagnose borstkanker en ging het psychisch niet goed met mijn broertje. In 2015 begonnen mijn klachten heviger te worden. Ik kreeg steeds hevigere buikkrampen, diarree en obstipatie. Inmiddels was ik 26 jaar en de klachten werden geweten aan wat wij thuis met het gezin hadden moeten doorstaan. Verdriet en een hoop stress.
Na flink aandringen bij diverse artsen werden er meerdere scans uitgevoerd en zagen ze een vergrote lymfe in de buik. Mijn klachten werden geweten aan prikkelbare darm, stress of een infectie. Kanker op mijn leeftijd kon het echt niet zijn.

De klachten kwamen af en aan en ik bleef de arts bezoeken, totdat mijn nieuwe huisarts na anamnese het niet langer vertrouwde. In 2019 volgden nieuwe onderzoeken, nadat mijn moeder eind 2018 de diagnose NEC kreeg en mijn klachten nog heviger werden dan in 2015. Er werd een punctie verricht en op mijn 31e kreeg ik na het inlezen van mijn dossier de diagnose NET graad 1 met lokale uitzaaiingen in de lymfeklieren.

Een zware operatie bij het AVL volgde, in opzet curatief met levenslange controle. Het is nu een jaar geleden en er is veel veranderd. Veel klachten zijn verdwenen, maar ik heb er ook nieuwe voor terug gekregen, er is immers een deel van mijn dunne darm verwijderd. Ook zitten wij nu in een traject bij de gynaecoloog en onderzoeken wat eventuele mogelijkheden voor een zwangerschap zijn.

Wat mij in de gehele periode heeft bijgestaan is het lotgenotencontact via de NET groep en de informatie die ik vanuit daar heb kunnen inlezen. Ik ben gek op muziek en het liedje van Maroon 5 met Memories heeft veel indruk gemaakt. Ik herken mij in de tekst en herdenk daarmee ook mijn lieve vader. De foto van de leeuw (mijn achternaam) staat symbolisch voor het proberen aan te pakken van de zebra (de NET tumor).

Vriendelijke groet, Vanity de Leeuw, 32 jaar en (ex)NET patiënt

Deze link leid je naar het internet buiten de website van de NET-groep
Maroon 5 met Memories

 


 

Terug naar de andere verhalen

 


facebook YouTube Twitter