zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

 

Het wensambulancebeertje!

Henk keek uit het raam bij de hospice en zag een roodborstje bij het vogelhuisje zitten. Hij lag hier nu al drie dagen en zijn leven trok in zijn gedachten voorbij. Hoe kon het toch zover komen, dat het thuis echt niet meer ging. Hij weet nog als de dag van gisteren hoe hij, drie jaar geleden, pijn kreeg in zijn buik, op bed ging liggen en vreselijke koorts kreeg. Na vier dagen zei zijn vrouw: “dit kan niet meer, ik bel de huisarts”. En zij zag dat het niet goed met hem ging en stelde voor dat hij naar het ziekenhuis zou gaan. In de ambulance had hij vreselijke pijn en begon bang te worden dit leek niet op een gewone griep.

In het ziekenhuis waren ze erg aardig en kreeg hij onderzoeken. Zijn dochter kwam ‘s avonds maar hij had de puf niet om te veel te reageren. De volgende dag kwamen de artsen langs en zeiden: we willen een gesprek met je familie erbij, we hebben wat gezien in je buik. Dit voelde niet goed, wat zou het kunnen zijn? De verpletterende boodschap dat hij een NET had, een neuro-endocriene tumor  tussen de dunne darm met uitzaaiingen naar de lever en lymfklieren, was bizar. Ze wilden in het ziekenhuis nog onderzoeken doen om met zekerheid te stellen of er nog mogelijkheden waren.

Helaas het mocht niet zo zijn, de tumor zat er zo tussen dat ze het niet weg konden halen, want de darmen leken wel een kluit wol. Sandostatine spuiten kon hij nog krijgen om het proces trager te laten verlopen. Er zijn maar ongeveer honderd personen in NL die dit hebben. En nu drie jaar later ligt hij hier in deze mooie rustgevende kamer.

De artsen en vrijwilligers zijn zo aardig voor hem en vragen elke keer, wat wil je nog graag, wat kunnen we nog met je doen, waar heb je zin in? Hij zou zo graag naar de voetbalwedstrijd willen van zijn kleinzoon in het stadion van Almelo. Voetbal vond hij de mooiste sport.
De wensambulance wordt geregeld en een van zijn kleindochters mag mee in de ambulance, bij het stadion is het overweldigend, twee kleinzoons zijn er, hij is ontroerd, ze krijgen een wensbeertje en samen kijken ze naar de openingsceremonie, wat heeft hij genoten!
Het is goed zo! 

Esther, dochter van Henk

Op 19 juli 2019 is Henk op 73 jarige leeftijd overleden

 

 

 


 

Terug naar de andere verhalen

 


facebook YouTube Twitter