zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

 

Die 27ste oktober 2014 gaan wij nooit meer vergeten

Die dag, maandag, 27 oktober 2014,  gaan wij nooit meer vergeten……..
De uitslag van de punctie in de bult in de lies van Ludo. Dat het geen liesbreuk was wisten we inmiddels.
We komen aanlopen en zien de internist al in de deur staan. Oei…betekent dat slecht nieuws? Zoiets hadden wij eerder nooit meegemaakt. De eerste woorden die hij zegt als we eenmaal zitten, gaan nooit meer uit ons geheugen: ‘We hadden gehoopt dat het lymfeklierkanker was, maar dat is het niet’… (lomper was niet mogelijk!). Alsof de poten onder onze stoelen werden afgezaagd. Geen idee meer wat er verder nog verteld is. Er werd in ieder geval verwezen naar een oncoloog, negen dagen later pas (in het bewuste streekziekenhuis ging het allemaal veel te langzaam).

De dag voor die afspraak werd Ludo besproken in het team. Die avond, 4 november 2014,  hoorden wij van een bevriende arts die daarbij was, dat het een uitzaaiing van een NEC was (MerkelCel Carcinoom) en verwees hij ons naar de website van de Net-kanker groep. Onze kennismaking met die geweldige groep. Daar zouden wij veel info kunnen vinden zei hij. Dat klopte uiteraard. 

Omdat wij ons wilden voorbereiden op het gesprek de volgende dag gingen wij de site meteen raadplegen. Zo kwamen we veel beter voorbereid bij de oncoloog. Ook hebben we meteen de info folders aangevraagd. Waar we kunnen, helpen we nu zelf de Net-kanker groep: door mee te werken aan de keuzehulp in 2016 en de nieuwe film over MerkelCel Carcinoom. Wij hebben zelf ervaren (en nog steeds) hoe belangrijk die site is om de juiste, goede info te vinden.

Vanaf die dag in 2014 kreeg ook de zebra een heel andere betekenis en valt die overal en altijd meteen op. Ik leg ze altijd vast op de foto, waar en in welke vorm ik ze ook zie. De zebra’s van de foto kreeg ik van een plaatselijke winkel, die ze bij de ingang had staan.
Heb ze zoveel mogelijk opgepimpt naar de kleuren van de NET-groep.

Ludo en Josee van Doorn

 


 

Terug naar de andere verhalen

 


facebook YouTube Twitter