zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

 

10 jaar NET-groep en de expertise

Het 10 jarig bestaan van de NET-groep is een belangrijk moment om bij stil te staan. De NET-groep combineert belangenbehartiging met het geven van informatie over de verschillende vormen van neuro-endocriene tumoren. De informatie is niet alleen op papier maar ook in de vorm van informatiefilmpjes en podcasts en komt tot stand in nauwe samenwerking met de Nederlandse expertisecentra. Uit mijn ervaringen met het European Reference Network voor zeldzame endocriene ziekten weet ik dat menig patiënten belangengroep zich een website wenst zoals die van de NET-groep. Dit is alleen maar te danken aan de continue en maximale inzet van het bestuur van de NET-groep en verdient een groot applaus!!

Maar dat is nog niet alles. Ik ken de NET-groep vooral ook doordat zij de expertise centra een spiegel voorhoudt. Een erkenning als expertise centrum vereist namelijk een goede aansluiting met de patiënten belangenorganisatie. De NET-groep neemt deze taak zeer serieus. Ik geef toe, dat is voor de professionals in een expertise centrum niet altijd gemakkelijk. Natuurlijk wil je graag horen dat je het goed doet. Want iedereen doet zijn uiterste best om het zo goed mogelijk te doen. Maar het is erg belangrijk om niet alleen uit te gaan van waarin je zelf vindt dat je goed bent maar vooral ook van wat degenen vinden voor wie je het doet. Dit zijn de patiënten met een neuro-endocriene tumor zelf.

Daarom wil ik het bestuur van de NET-groep speciaal bedanken voor jullie tomeloze inzet bij het meedenken over hoe wij onze zorg nog beter kunnen organiseren en verlenen, onder andere door jullie actieve deelname aan de visitaties van de ENETS. Ook wil ik jullie bedanken voor jullie actieve bijdrage bij onderzoekprojecten waardoor die net beter aansluiten bij degenen voor wie we het doen!

Daarom NET-groep, bedankt dat jullie er ook zijn om de professionals in de expertise centra scherp te houden. Ik hoop van harte dat jullie je willen en kunnen blijven inzetten om voor de expertise centra de spiegel te zijn die we erg nodig hebben.

Gerlof Valk, internist-endocrinoloog, UMC Utrecht


 

Terug naar de andere verhalen

 


facebook YouTube Twitter