zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

 

Zelfgebakken koekjes om elk jaar het herstel van long-NET te vieren

Op het moment dat ik van de specialist te horen kreeg dat de NET-kanker helemaal weg was uit mijn lijf en alle ellende dus achter de rug was, wisten mijn vriend en ik van gekkigheid iet wat we moesten doen. We kochten champagne en bakten koekjes volgens het recept van mijn oma. Die geur vergeet ik nooit meer. We staarden de hele avond naar de sterren en maakten opnieuw plannen voor de toekomst.

Al die maanden van onderzoek en operatie waren een hel, maar opeens waren ze voorbij. Die moordende onzekerheid, de plannen die we hadden uitgestippeld voor onze toekomst, onze kinderwens, alles leek in duigen te vallen toen de arts zei dat ik een long-NET had. Niets was meer zoals het was, maar we hadden elkaar en dat was alles.

We hebben het volgehouden, de werkgevers werkten mee en gaven ons allebei de ruimte om te doen wat we moesten doen. Ziekenhuizen in en uit, onderzoeken, testen, en uiteindelijk de operatie en het herstelprogramma bij de fysio. Alles duurde bij mij wat langer omdat tijdens de operatie bleek dat er meer uitzaaiingen in de buurt van de longen zaten dan gezien was op de scan. De operatie werd groter dan gepland en de tumoren zaten op een moeilijke plek om bij te komen tijdens de operatie. Maar uiteindelijk is het gelukt, en kon ik genezen.

We hebben nog jaren van controle voor de boeg, maar ik heb goede hoop dat alles blijft zoals het nu is. IK BEN GENEZEN en ga nog 100 jaar koekjes bakken en eten! Dat gaan we elk jaar doen om te vieren dat we samen weer een toekomst kregen na een jaar van klachten, onderzoeken, operatie en herstel.

Voor allemaal het beste, ik gun jullie zo’n mooi verhaal en lieve vriend.
Maar ik weet dat het voor velen niet is weggelegd, en die mensen wens ik extra sterkte!


Terug naar de andere verhalen

 


facebook YouTube Twitter