zebra

 

home
Contact
trefwoorden
Google

 

Wat doet de NET-groep
Stichting NET-groep biedt informatie over neuro-endocriene kankersoorten en bevordert de uitwisseling van ervaring en kennis tussen patiënten /naasten onderling en tussen patiënten/naasten en professionals. Daarnaast kunt u medepatiënten/naasten ontmoeten en ervaringen met elkaar uitwisselen via de Facebookgroepen van de NET-groep. Alle informatie en activiteiten van de NET-groep worden u gratis aangeboden. De Net-groep hanteerd geen lidmaatschap meer. Echter mag u niet zonder toestemming informatie overschrijven en publiceren. Als u wil verwijzen naar een folder of film, gebruik dan alleen de links van de NET-groep website want wij actualiseren continu de inhoud. Dus hang geen downloads (Pdf’s of films) aan uw eigen website, want dan is de informatie al snel niet meer actueel.

Activiteiten van de NET-groep die voor u van belang kunnen zijn:

 

Neuro-endocriene tumoren/kanker is een verzamelnaam
Er zijn veel verschillende neuro-endocriene tumoren en kankersoorten. Om de juiste informatie voor uw ziekte te vinden is het van belang dat u weet welk soort u heeft. Neuro-endocriene kankers zijn zeldzaam en worden allereerst onderverdeeld in:

Daarnaast wordt NET ook weer onderverdeeld in functionele en niet-functionele tumoren. Functionele tumoren maken een teveel aan hormonen of hormoonachtige stofjes die ernstige klachten kunnen veroorzaken.
Het is dus belangrijk voor u om te weten welke soort neuro-endocriene kanker u heeft en of het een NET of een NEC is. En bij NET is het belangrijk  of het een functionele of  niet-functionele tumor is.

 

Vragen over NET of NEC
De NET-groep maakt in samenwerking met (medisch) specialisten uit de kenniscentrum alle medische informatie. Dus als u vragen heeft, kunt u vertrouwen op de informatie en de films van de NET-groep. Misschien dat uw eerste vragen over NET en NEC al via de website worden beantwoord op:

Heeft u verder nog vragen over NET & NEC neem dan contact op met uw (verpleegkundig) specialist.
Voor algemene vragen over kanker kunt u ook terecht bij de kankerinfolijn 0800 022 6622

 

Bent u specifiek op zoek naar iets binnen de website
Kijk dan allereerst of de gekleurde buttons op de homepage u verder kunnen helpen of de trefwoordenlijst

 

 

Raad van Advies
De NET-groep heeft een Raad van Advies met specialisten die (inter)nationaal van belang zijn bij onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe behandelingen bij NET en NEC. De namen van deze specialisten vindt u HIER. Door de kennis en ervaring van deze specialisten kan de NET-groep u steeds op de hoogte stellen van de nieuwste ontwikkelingen rond NET en NEC.

Kenniscentra
NET en NEC zijn zeldzame kankersoorten. Op de website van de NET-groep staan de kenniscentra waar specialisten in multidisciplinaire teams samenwerken en veel kennis en ervaring hebben met deze kankersoorten.

Financiering
De NET-groep krijgt geen subsidie van KWF of overheid. De activiteiten van de NET-groep worden gefinancierd door giften van particulieren en aanvragen die wij incidenteel doen bij fondsen of  farmaceutische industrie. Iedereen mag de NET-groep geld doneren, maar daarmee heeft men geen invloed op de (soort) informatie. Wij maken de informatie als NET-groep in samenwerking met top specialisten op het gebied van NET en NEC uit de kenniscentra en waken altijd voor belangenverstrengeling. Wilt u ook een financiële bijdrage geven voor het werk van de NET-groep, dan treft u meer informatie HIER

De zebra als symbool voor NET en NEC
De zebra is internationaal het symbool voor de zeldzame NET en NEC. Dit komt omdat artsen in hun opleiding leren: als je hoefgetrappel hoort dan zal dit wel van een paard komen. Maar……… soms blijkt dit hoefgetrappel van de minder voorkomende zebra te zijn. Daarnaast heeft elke zebra een uniek strepen-patroon. Daarom: elke NET en NEC is anders!

Stichting NET-groep
Rosa Spierstraat 161
2135 TS Hoofddorp
mail: info@net-kanker.nl
www.net-kanker.nl

 

 

facebook YouTube Twitter